2008-10-14 18:00:16• hírek • Szatmar.ro

Eltűntek az eredmények

Mintegy háromszáz doppingminta eredménye tűnt el az olimpiát követően.

A Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) a napokban bejelentette, hogy az összes, pekingi olimpia alatt begyűjtött doppingmintát újra megvizsgálják, az újonnan feltűnt doppingszer, a CERA után keresve. Ennek következtében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) jelentésében több hiányosságot fedezett fel a mintákkal kapcsolatban.

Elsősorban a 4770 mintából mintegy 300-nak az eredménye eltűnt. Emellett a mintákat csak mínusz 20 fokon tárolták, ami azért okozhat gondot, mert ezen a hőmérsékleten bizonyos fehérjék elveszíthetik stabilitásukat, amitől megváltozhat a tárolt anyag összetétele.

Továbbá a 205 résztvevő ország közül csak 102 adta le azt a dokumentációt, amelyben minden egyes sportolónak fel kellett tüntetnie, órára lebontva, hogy mit és hol csinált az olimpia ideje alatt.

A pekingi olimpián amúgy hat sportoló bukott meg a doppingvizsgálaton és további három eset kivizsgálása folyamatban van. Ezek közül a két fehérorosz kalapácsvető, Ivan Tyihon és Vagyim Gyevjatovszkij esete magyar szempontból érdekes végeredménnyel zárulhat. Amennyiben a két sportolót bűnösnek találják, akkor a mögöttük végző Pars Krisztián kaphatja meg az ezüstérmet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: